Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 

Ajankohtaista

02.07.2019

FRUSH-TAPAHTUMAN KANSAINVÄLISTYMISEEN RAHAA SUOMEN RAKENNERAHASTOSTA


Järkivihreä Forssan kaupunkiseutu taas askeleen lähempänä kiertotalouden kärkipaikkaa
FRUSH-TAPAHTUMAN KANSAINVÄLISTYMISEEN RAHAA SUOMEN RAKENNERAHASTOSTA

Forssan Yrityskehitys Oy on saanut 130 690 euroa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Rahoituksesta päätti maakuntahallitus.

Rahoitus on tarkoitettu Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSHin jatkuvuuden varmistamiseen ja kansainvälistymiseen. FRUSH-tapahtuma järjestetään syyskuussa nyt kolmannen kerran.

Mukana hankkeessa on Forssan Yrityskehityksen kanssa Hevosopisto, Hamk ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä.

– Me haluamme tehdä FRUSHista entistä kansainvälisemmän ja kiinnostavan tapahtuman, joka tuo myös meidän oman alueemme osaamista esille, toteaa Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen.

FRUSH on Forssan Yrityskehityksen ja Hamkin yhteinen tapahtuma. Nyt mukaan tulee myös muita kaupunkiseudun oppilaitoksia.

– Hevosopisto on innostuneena mukana kehittämässä FRUSHia yhdessä seutukunnan järkivihreiden toimijoiden kanssa. Konkreettista yhteistyötä on myös yrityskiihdyttämö Forza, joka tarjoaa Hevosopiston opiskelijoille uusia, innostavia ja tavoitteellisia polkuja yrittäjyyteen, kertoo Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki.

JÄRKIVIHREYDESTÄ TUNNETTU KAUPUNKISEUTU

Järkivihreyden uudelleen buuttaus on kirjoitettu tavoitteeksi Forssan seudun uuteen elinvoimaohjelmaan. Forssa oli pitkään kiertotalouden osaamisen ja toteuttamisen kärjessä Suomessa ja koko maailmassa. Seudulla on edelleen muun muassa globaalissa mittakaavassa ainutlaatuinen kiertotalouskokonaisuus, jossa on mukana kymmeniä isoja toimijoita alkutuotannosta teollisuuteen ja biotalouteen.

– Tämä rahoitus on konkreettinen askel kohti tavoittelemaamme kärkipaikkaa. Saamme sen avulla tärkeää näkyvyyttä ja myös mahdollisia uusia kumppanuuksia ja investointeja seudulle, Jokinen kertoo.

FRUSHiin odotetaan tänä vuonna tuhatta kävijää. Myös kansainvälisiä vieraita odotetaan tuplasti viimevuotista enemmän. Muun muassa Hollannin suurlähettiläs Cees Bansema on vahvistanut tulonsa.

FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille.

Lisätietoja: Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen, puhelin 050 342 4902. www.fyk.fi ja frush.fi.