Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 

Ajankohtaista

06.08.2019

Forssa Film Office saa lisää kuvauksia


Forssa Film Office saa lisää kuvauksia

FREE SKATE -ELOKUVAAN ETSITÄÄN NYT AVUSTAJIA

Elokuvatuotantoja Forssaan houkutteleva Forssa Film Office -hanke on saanut Forssaan jo toisen koko pitkän elokuvan kuvauksia. Ensi viikolla alkaviin kuvauksiin haetaan parhaillaan avustajia.

Roope Oleniuksen ohjaama Free Skate -elokuva on taitoluistelumaailmaan sijoittuva trilleri ja kuvausten keskiössä tulee olemaan Forssan jäähalli. Kansainvälisille markkinoille tähtäävä elokuva tulee ensi-iltaan vuonna 2020.

Naisvoittoisen jännityselokuvan päätähtenä on huipputaitoluistelija Veera W. Vilo, joka loikkaa rajan yli Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Elokuvan muissa rooleissa nähdään liuta kotimaisia tunnettuja kasvoja, jotka julkistetaan myöhemmin syksyllä.

– Mittava tuotantomme alkaa olla loppusuoralla ja on upeaa päästä kuvaamaan viimeiset kohtaukset Forssan jäähalliin, jossa on tullut nuorempana pelattua itsekin jääkiekkoa useaan otteeseen. On hienoa miten Forssa on lähtenyt mukaan elokuvien tekoon ja mahdollistaa myös osaltaan meidän kunnianhimoisen projektin, Roope Olenius sanoo.

– Tämä on hieno tilaisuus Forssan seudulle ja sen asukkaille. Halukkaat pääsevät osaksi elokuvaa, sillä Bright Fame Pictures etsii avustajia kisakatsojiksi jäähallille, Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen kertoo.

Forssa houkuttelee elokuvatuotantoja

Forssa Film Office käynnistyi kesällä 2018. Sen tehtävänä on luoda organisaatio, joka pystyy tuottamaan palveluja erilaisille TV-sarjojen ja elokuvien kuvausryhmille sekä toimimaan linkkinä paikallisten palveluntarjoajien ja tuotantoyhtiöiden välillä.

– Forssa Film Office palvelee tuotantoyhtiötä, markkinoi seutua kuvauspaikkana, tuo seudulle lisää näkyvyyttä ja samalla myös elinvoimaa, Jokinen sanoo.

Forssa Film Officen ensimmäinen elokuva oli Teemu Nikin ohjaama Nimby-elokuva, jota kuvattiin Forssan seudulla keväällä.

– Seudun yritykset olivat tyytyväisiä tehtyyn yhteistyöhön ja lähes kaikki ostot elokuvaan liittyen tehtiin paikallisilta toimijoilta, Jokinen kertoo.

Forssa Film Office -hankkeeseen on saatu rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, kansallisista varoista ja alueen kunnilta LounaPlussa ry:n Leader-tukena. Hanketta koordinoi Forssan Yrityskehitys Oy.

Free Skate -elokuvan kuvaukset Forssan Jäähallissa maanantaina 12.8. klo 17.30–19.30. Avustajiksi haluavat voivat laittaa sähköpostia kuvan ja yhteystietojen kera suoraan brightfamepictures@gmail.com