Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 

Ajankohtaista

20.09.2019

FRUSH tuplasi jälleen kävijämääränsä


FRUSH tuplasi jälleen kävijämääränsä
KIERTOTALOUDEN YKKÖSTAPAHTUMASSA PAINOTETTIIN VASTUULLISUUTTA

Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSH tuplasi jälleen kävijämääränsä. Kolmatta kertaa Forssan Kehräämöllä 18.-19.9.2019 järjestetty tapahtuma veti paikalle yli tuhat kävijää. FRUSH:n järjestelyistä vastanneet Hämeen ammattikorkeakoulu ja Forssan Yrityskehitys Oy iloitsevat siitä, että tapahtuma on viimeistään nyt lyönyt itsensä läpi alan asiantuntijoiden keskuudessa.

– On ilahduttavaa, että FRUSH keräsi jälleen ennätysmäärän väkeä. Ja kun vielä muistetaan, että olemme tärkeän asian äärellä, eli ratkomassa kiertotalouden haasteita ja taklaamassa osaltamme ilmastonmuutosta, niin on erityisen hienoa nähdä tällainen määrä ihmisiä saman katon alla, HAMK:n vararehtori Janne Salminen sanoo.

Kiertotalouden lisäksi tapahtumassa painotettiin tänä vuonna myös vastuullisuutta.

– Kiertotaloudessa ei ole kyse pelkästään uusien teknologioiden kehittämisestä, vaan valintojen tekemisestä. Ympäristöasiat koskettavat meitä kaikkia ja jokaisen valinnoilla on merkitystä, Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen sanoo.

Tänä vuonna tapahtuman teemana oli tekstiili ja ruoka. Tämä näkyi niin luennoilla, kuin pitsauskilpailussa.

– Pitsauskilpailun voitti ruokahyönteisten teknologiaa kehittävä EntoCube Oy. Järjestimme myös Forza Crash -tilaisuuden, jossa opiskelijat pääsivät esittelemään omaa osaamistaan työnantajille ja etsimään harjoittelu- ja työpaikkoja.

Ensi vuonna entistä isommin

Tapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna 30.9.-1.10.2020. Ensi vuonna sekä HAMK että Forssan Yrityskehitys Oy aikovat panostaa tapahtumaan entistä enemmän.

– Tapahtuma on herättänyt merkittävää kiinnostusta jo pääkaupunkiseudulla asti ja liikkeellä on ollut myös rahoittajia ja kansainvälisiä kävijöitä. Tapahtumajärjestelyissä on ollut myös apuna yli 100 opiskelijaa paikallisista oppilaitoksista, Jokinen kiittelee.

Ensi vuonna tapahtumassa on tarkoitus korostaa vastuullisuutta eri näkökulmista. Forssan Yrityskehitys on saanut 130 690 euroa FRUSHin kansainvälistymiseen Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

– Ympäristövastuun lisäksi tapahtumassa tullaan näkemään luentoja esimerkiksi vastuullisesta johtamisesta ja siitä, miten vastuullisuudesta voidaan tehdä kilpailuetu yritykselle, Jokinen sanoo.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy sivulta www.frush.fi.