Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 
 

Ajankohtaista

26.02.2021

Forssan seudun elämyslähettiläitä haussa!


Forssan seudun oma Doerz Local elämysverkkokauppa-alusta on avautunut myös YKSITYISTEN henkilöiden tarjoamille tuotteille. Paikallisia asukkaita kaivataankin mukaan esittelemään omaa intohimoaan, harrastustaan ja taitoaan matkailijoille tarjottaviksi tuotteiksi yhdessä yrittäjiemme kanssa.

Kirpparikierros, jäätelötasting, ruisleivän leipomista, geokätkentää, kanteleen soittoa tai vaikka huippusuosittua villasukkajuoksua näin talviaikaan... Live like a local -trendissä toimiva kotimainen Doerz Local tarjoaa matkailijalle alustan ostaa paikallisen arjen ja kulttuurin kohtaamisia.

Sekä yrittäjälle että yksityiselle henkilölle mukaan lähteminen on helppoa.  Liittyminen on ilmaista ja se tapahtuu sivustolla
www.doerz.com
1. Kirjaudu palveluntarjoajaksi
2. Syötä oma tuote
Sivusto ohjaa  yksityiskohtaisesti tuotteen syöttämisessä eteenpäin.  Forssan seudulla on  tehty myös erillinen käyttäjäopas, joka voidaan tarvittaessa lähettää sähköpostilla kiinnostuneille.

Elämystä hinnoitellessa kannattaa huomioida, että minimihinta tulee olla 10€ / hlö ja myydystä tuotteesta alustantarjoaja eli Doerz Local veloittaa 10% välityspalkkion.  Vaikka YKSITYISHENKILÖNÄ toimiminen Doerz alustalla ei olisikaan ammattimaista, on palvelusta saatavat tulot verotettavia ja niistä tulee ilmoittaa verottajalle.  

Näin korona-aikana pienryhmätuotteiden myynti on kasvussa.  Doerz Local sivustolla onkin myynnissä jo yli 800 elämystä ympäri Suomea ja niistä  reilu 40 on verkossa toteutettavia Online -elämyksiä. Itse myynti taas perustuu elämystuottajan omaan aktiivisuuteen. Jotta kauppaa syntyy, elämystä tulee jakaa aktiivisesti omissa sosiaalisen median ja sähköisen markkinoinnin kanavissa. 

Verkkokaupan seutualustaa hallinnoi Forssan Yrityskehitys Oy ja yhteyshenkilönä on matkailukoordinaattori Mari Noromies-Wahl. Hän toimii myös tuotteiden moderaattorina eli tarkastajana ennen julkaisemista.
- Yleisesti haluan kannustaa yrittäjiämme hyödyntämään sähköisiä myyntikanavia entisestään, koska verkossa ostaminen ja digitaalinen saavutettavuus on tullut matkailualalle jäädäkseen ja ovat vahvasti kasvussa. Halusimme avata verkkokaupan myös yksityisille, koska tähän mennessä alustan käyttö ei ole houkuttanut matkailuyrittäjiä odotetusti ja haluamme saada sivustolle lisää tuotetarjontaa, Noromies-Wahl  kertoo.  

YKSITYISELLE ELÄMYSTUOTTAJALLE VIELÄ VINKKINÄ:  Tästä saattaa avautua myös polku kevytyrittäjyyteen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.   

Lisätietoja,
Mari Noromies-Wahl, matkailukoordinaattori, Forssan Yrityskehitys Oy
puh. 050 596 5161, mari.noromies-wahl@fyk.fi

 www.doerz.fi/visitforssaregion