Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 
 

Ajankohtaista

07.12.2022

Kultanen Works kasvoi ulos autotallista – uutta vauhtia myös investointituilla


Teollisuuden asennustöitä, putkistourakointia ja laitteiden huolto- ja kunnossapitotöitä tekevä Kultanen Works on kasvanut muutamassa vuodessa yhden hengen yrityksestä lähes 20 henkeä työllistäväksi teollisuuden moniosaajaksi. Ja rekrytointi on jatkuvasti päällä.

Kultanen Works muutti syyskuussa uuteen isompaan halliin Forssan Lavossuontielle. Sitä aikaisemmin yrityksellä oli tilat Kuumassa kotitilan yhteydessä. Seinät tulivat vastaan uuden innovaation eli teollisuuden muoviputkistojen esivalmistuksen myötä.

– Muovisten kemikaaliputkistojen asentaminen ja valmistaminen on Tukesin tarkoin valvoma toimiala. Yrityksellä on oltava erilaisille hitsausmenetelmille pätevöitetyt hitsaajat ja putkistoon liittyvä dokumentaatio on laadittava tarkoin. Me olemme kehittäneet tätä työtä siten, että muoviputket esivalmistetaan meidän omissa tuotantotiloissamme. Se nopeuttaa asentamista kohteessa ja varmistaa hitsaustöiden ensiluokkaisen laadun, kertoo Teemu Kultanen.

– Meille on ihan lähiaikoina tulossa ison potentiaalisen asiakkaan auditointi. Olemme tarjonneet heille esivalmistettuja muoviputkia, joita asiakasyritys vie kansainvälisiin kohteisiinsa. Nyt voi hyvin mielin kutsua heidät paikan päälle katsomaan, kun on uudet hienot tilat, jatkaa Satu Kultanen.

Kasvuun tarvitaan investointeja ja tekijöitä

Kultanen Worksilla on tehty hiljattain investointeja tuotantotilojen kehittämiseen, koneisiin ja laitteisiin. Investointeihin saatiin LounaPlussalta yrityksen investointitukea, mikä oli suuruudeltaan 20 prosenttia kokonaissummasta.  

– Saimme Fykistä apua hakemuksen tekemiseen. Se on täysin oma maailmansa ja hyvä olla mukana asiantuntija, joka tuntee hakemisen terminologiaa ja vaatimukset, kertoo Satu Kultanen.

– Investointituki oli hyvä lisä, minkä ansiosta investointien tekemiseen ei ollut niin suurta kynnystä. On tosi hienoa, ettei tarvitse kokonaan omalla rahalla kaikkea kehittää, jatkaa Teemu Kultanen.  

Investoinnit työllistivät heti 4–5 uutta henkilöä. Tällä hetkellä Kultanen Worksilla on selvät tavoitteet kasvulle ja sen on kasvun tasaaminen.

– Kasvu on ollut aika lailla äkkisuoraa viivaa ylöspäin. Nyt on saatava infra ja käytännöt kuntoon, ne eivät meinaa pysyä kasvun perässä.

– Asentajien lisäksi tarvitsemme ainakin yhden ajattelevan pään lisää. Myyntiorientoitunut koneinsinööritaustainen projektipäällikkö olisi huippua saada mukaan tiimiin, Satu Kultanen sanoo.

Paras investointi Kultasten mukaan kasvuun on työntekijöistä huolehtiminen. Hyvät työntekijät ovat kaiken tärkeintä ja siksi heihin myös satsataan.