Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 
 

Ajankohtaista

18.09.2023

Pakvassa vastuullisuus tulee kuin itsestään, mutta mietittynä


Kaksi vuotta sitten Jokioisten vanhan Pintoksen naulatehtaan tiloissa toimintansa aloittaneen Pakva Oy:n ensimmäinen vastuullisuusteko oli sijoittuminen vanhaan kiinteistöön.

– Tämä halli oli ollut vuosia tyhjänä. Meistä oli järkevää hyödyntää olemassa olevaa tilaa, sen sijaan että rakennettaisiin uutta, toteaa Pakvan hallituksen jäsen Tufan Sami.

Pakva tarjoaa logistiikkapalveluja – pakastusta, kylmävarastointia, lämminvarastointia ja kuljetusta. Palvelulle löytyy kysyntää ja osaamista omistajien joukosta. Pakvan omistavat Kylmäkeskus Sami Oy, Air-Tikki Oy, Ha Ha Kiinteistöt Oy, Timo Nurmio ja Jokioisten Leipä Oy.

Pakvan kylmäkoneet tuottavat hukkalämpöä, joita ei pystytä varaston omassa toiminnassa kokonaan hyödyntämään. Sen vuoksi hallin päätyyn tehtiin sisäpadelkenttä.

– Sisäkentälle oli Jokioisilla kysyntää, joten padel oli hyvä ratkaisu. Kun kentän lämmitys tapahtuu hukkalämmöllä, myös pelikustannukset pysyvät kohtuullisina. Kaikki voittavat, Sami hymyilee.

Vastuullisuus on bonusta palvelulle  

Pakvan kylmälaitteet käyttävät kylmäaineena hiilidioksidia, mikä tekee niistä markkinoiden ympäristöystävällisimmät. Vastuullisuutta on mietitty myös varastoinnin prosesseissa.   

– Kylmähuoneet on jaettu useisiin pienempiin yksiköihin, jolloin pystymme tarjoamaan juuria asiakkaan tuotteen tarvitseman lämpötilan. Ja kylmähuoneita pidetään kylmänä vain tarpeen mukaan, ei turhaan. Lisäksi lämpötilavalvonta on huipputarkkaa, mikään lämpötila ei ole yli eikä ali.

Sähkönkulutusta optimoidaan saatavuuden ja hinnan mukaan ja siksi esimerkiksi tuotteiden pakastaminen tehdään yöaikaan.

– Asiakkaat maksavat meillä vain siitä tilasta, jota käyttävät. Se tarkoittaa vastuullista logistiikkaa myös meidän asiakkaillemme. Ja kun me hoidamme asiakkaittemme tavaroita eteenpäin, pidämme huolen siitä, että kuorma-autot kulkevat joka suuntaan lastin kanssa.

Lue lisää Pakvasta: www.pakva.fi