Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 
 

Ajankohtaista

18.12.2023

Joulukuun uutiskirje


Fyk toivottaa Rauhallista Joulua ja menestystä Uudelle Vuodelle!  

Tänä vuonna lahjoitamme joululahjarahat vapaaehtoisvoimin pyörivälle Asenne Ry:lle. Asenne keskittyy katuväkivallan vastaiseen työhön sekä koulukiusaamisen kitkemiseen. Syrjäytymisen ja nuorisorikollisuuden ehkäisy sekä erilaisten neuropsykiatristen erityispiirteiden kanssa toimiminen on heille erityisen lähellä sydäntä.

Joulun välipäivinä FYK Business Park on suljettuna ja palaamme töihin ma 8.1.2024. Kiireellisissä yritysneuvonta-asioissa
p. 050 414 1351 Seudun elinvoimapoliittisen ohjelman tekeminen käynnistyi! Seuraa ja osallistu.

Forssan seudun yhteisen elinkeinopoliittisen ohjelman rakentaminen potkaistiin käyntiin 29.11. järjestetyssä Kick Off tapahtumassa.

Ohjelman tavoitteena on luoda yhteistä ymmärrystä seudun elinkeinopolitiikan kulmakivistä toimijoiden välillä sekä keskinäisistä rooleista (toimijat ja kunnat).

• Luodaan tietoperusta priorisointien tekemiselle perustuen seudullisiin vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin.

• Kiteytetään yhteinen tahtotila pitkällä tähtäimellä ja yleisellä tasolla. Tehdään rajauksia ja priorisointeja.

• Tarkennetaan tavoitteita konkreettisilla toimenpiteillä ja seurantamittareilla.

Prosessin tuloksena syntyy seudun kuntien yhteinen palvelulupaus alueen elinkeinoelämälle. Palvelulupaus kertoo palvelutasosta, luo odotuksia ja tuo kilpailuetua suhteessa muihin alueisiin.

Suurella porukalla tapaamme ja suunnittelemme elinkeinopoliittista ohjelmaa seuraavan kerran Härkäviikkojen yrittäjäristeilyllä 26.-27.1.2024.

Seuraa ohjelman rakentamisen etenemistä Fykin somekanavissa ja uutiskirjeissä! Ohjelma valmistuu huhtikuussa 2024, jonka jälkeen alkaa sen toimeenpano ja sitoutuminen.

Tutustumismatkalle HAMK Techin tutkimuslaboratorioon

Mistä Forssan seudun yrityksiin saadaan osaavaa työvoimaa? Miten kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan paremmin? Aloitetaan tutustumalla seudun monipuolisiin koulutusohjelmiin.

Tervetuloa tutkimusmatkalle 17.1.2024 HAMK Techin tutkimuslaboratorioon, joka sijaitsee Hämeenlinnassa. Vierailulla pääset näkemään ja kuulemaan esimerkkejä tutkimuslaboratorion tekemistä töistä muun muassa koekuormituskehällä sekä materiaalien pitkäaikaiskestävyyden tutkimuksessa. Lisäksi kuulet lyhyesti myös muilla kampuksilla tapahtuvasta tutkimuksesta esimerkiksi 3D-teknologioihin ja robotiikkaan liittyen.

Bussi Hämeenlinnaan lähtee 17.1.2024 klo 12 Fykin pihalta. Takaisin palaamme klo 16 mennessä.

Vierailu on maksuton.

Sitova ilmoittautuminen 14.1.2024 mennessä
► https://ssl.eventilla.com/event/aq3Xa


Elämykset esiin – elämystaloudesta kasvua matkailuun 

Forssan seudulla käynnistyy ensi vuoden alussa Elämykset esiin – elämystaloudesta kasvua matkailuun kehittämishanke, jossa edistetään maaseudun elämystoimijoiden liiketoiminta- ja digiosaamista. Hanke on Kanta-Hämeen maakunnan yhteinen.

Hankkeen kohderyhmänä ovat maaseutu alueilla toimivat yrittäjät, joilla on matkailuliiketoimintaa tai matkailuun liittyvää liiketoimintaa. Yrittäjillä voi olla elämyksiin kytkeytyvää toimintaa päätoimisena työnä tai osana laajempaa kokonaisuutta esimerkiksi maatilan sivutoimena. Hankkeessa fokuksessa on erityisesti yritykset, jotka tuottavat elämyspalveluita esimerkiksi luontopalvelut, tilaelämykset, eläintoiminta, ruokaelämykset, sauna ja hyvinvointielämykset.

Hankkeen puitteissa tehdään ja tavoitellaan:

• Maaseudun toimijoiden liiketoimintaosaamisen ja ymmärryksen kasvattaminen
• Maaseudun elämystuotteet verkkoon löydettäväksi ja ostettavaksi
• Elämystuotteiden ja palveluiden kansainvälinen näkyvyys
• Rahoitusmahdollisuuksien parempi hyödyntäminen

Hanke on kaksivuotinen. Hallinnoija on Linnan Kehitys Oy ja hankkeen maakunnallisina toteutuskumppaneina ovat Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy ja Forssan Yrityskehitys Oy.

Lisätietoja matkailukoordinaattori Mari Noromies-Wahl,
puh. 050 596 5161Kansainvälistä kilpailukykyä ja osaamista – tarjoamme yrityksille apua kansainvälisten opiskelijoidemme potentiaalin hyödyntämiseen

Tiesitkö, että HAMKissa opiskelee noin 850 tutkinto-opiskelijaa edustaen yli 70 eri kansalaisuutta? Esimerkiksi Forssan kampuksen insinööriopiskelijoidemme joukossa on 21 eri kansalaisuutta ja Mustialan kampuksellamme opiskelee noin 150 kansainvälistä opiskelijaa. Kansainväliset opiskelijamme voivat auttaa yritystäsi kansainvälistymisessä esimerkiksi näin:

• Ota opiskelija harjoitteluun – lisäresurssia yritykseen

• Tarjoa opinnäytetyöaihetta – tutki tai kehitä yritystoimintaa tai kartoita uusia liiketoimintamahdollisuuksia

• Rekrytoi – kesätyöntekijä, osa-aikatyöntekijä tai työntekijä

• Tarjoa projektia – alakohtaiset opiskelijaprojektit yrityksesi tarpeeseen.

Tarjoamme yrityksille apua kansainvälisten opiskelijoidemme potentiaalin hyödyntämiseen ja eri mahdollisuuksien kartoittamiseen.

Lue lisää ja ota yhteyttä:
https://www.hamk.fi/kansainvalistymisen-palvelut/


Presidenttiehdokkaat Luokan edessä – HAMK mukana Nelosen tv-ohjelmassa tammikuussa 2024

Nelosen Luokan edessä -ohjelma tuo presidenttiehdokkaat koululaisten tentattaviksi. HAMK on yksi ohjelman pääyhteistyökumppaneista. Ehdokkaita pääsevät haastattelemaan myös HAMKin opiskelijat.

Lue lisää verkkosivuiltamme: https://www.hamk.fi/2023/presidenttiehdokkaat-luokan-edessa-hamk-mukana-nelosen-tv-ohjelmassa-tammikuussa-2024/

Toivotamme FYKin uutiskirjeen tilaajille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!