Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 
 

Ajankohtaista

13.03.2024

LHJ avaa modernin, uuden ajan asiointiaseman Jokioisille – sopiva sijainti löytyi mutkan kautta Fykin avustuksella


Loimi-Hämeen Jätehuollossa (LHJ) on ollut viimeiset vuodet työn alla Forssan seudun pientuojien asioinnin uudistaminen. Vanha paikka on tullut 30 vuodessa tiensä päähän – ennen kaikkea asioinnin toimivuuden ja turvallisuuden näkökulmasta.

– Lajiteltavien jätejakeiden määrä on lisääntynyt huomattavasti ja samalla Kiimassuon pientuojien asiointipaikka on jäänyt pieneksi. Lajittelualue on ahdas ja myös vaarallinen, kertoo LHJ:n toimitusjohtaja Immo Sundholm.

Uusi Jokioisten Pellilän alueelle suunniteltu asiointiasema tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tuoda jätteitä ympäri vuorokauden ja hoitaa asiointi säältä suojassa, katetussa tilassa.

– Pientuoja voi uuden teknologian avulla hinnoitella kuormansa jo siinä vaiheessa, kun sitä tekee. Ja purkamaan kuorman voi tulla juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii.

– Toki henkilökohtaista palveluakin saa jatkossakin. Meillä on kuitenkin hyvää vertailutietoa Pohjanmaalta, jossa vastaavanlainen 24/7 asema on otettu käyttöön ja siellä 88 prosenttia asioinnista tapahtuu digitaalisen sovelluksen kautta.

Riittävän lähellä Kiimassuota

LHJ:n kiikarissa oli ensin rakentaa uusi pientuojien asiointiasema Forssan Ratasmäkeen, lähelle nykyistä jäteasemaa. Kaavaillulle tontille ei kuitenkaan heltynyt ympäristölupaa.

– Tämä tapaus opetti meille, että ympäristö- ja rakennuslupa-asioiden kanssa asiat voivat olla välillä yllätyksellisiä. Emme kuitenkaan halunneet lähteä vääntämään asiasta sen enempää, vaan etsiä uuden paikan asemalle, Immo Sundholm kertoo.

Kun paikallisessa lehdessä asiaa tuotiin esille, Sundholm sai nopeasi puhelun Forssan Yrityskehityksestä.   

– Fykistä vinkkasivat meille tästä Jokioisten Pellillän alueesta. He olivat myös varmistelleet alustavasti sen sopivuutta kunnasta.

Pellilän teollisuusalue on käytännössä saman yhdystien varrella kuin Kiimassuon jäteasemakin, välimatkaa kohteilla on noin viisi kilometriä.

– Alue täyttää kaikki vaateemme ja olemme jättäneet ympäristölupahakemuksen Jokioisille. Jos se menee sujuvasti maaliin, niin jätämme rakennusluvan heti perään.

– Investointi on suuri, puhumme noin kuuden miljoonan kustannusarviosta ja siksi siihen tarvitaan vielä myös LHJ:n omistajien yhteinen päätös. Uusi asiointiasema palvelee tosin sitten seuraavat 30 vuotta, joten se tulee suhteuttaa siihen.

Kiertotalousalue jatkuu nauhana ja yhdistää kaupunkiseutua

LHJ:n Immo Sundholm näkee, että Jokioisten Pellilän alueelle nouseva uusi asiointiasema tuo osaltaan seudun taajamia tiiviimmin yhteen. Nauhamainen kaupunkirakenne alkaa Tammelasta, kulkee Forssan läpi ja jatkuu Jokioisille.

– Tämä vahvistaa seudullista yhteistyötä ja se on pelkästään hyvä asia. Samalla seudun kiertotalousosaaminen saa lisää näkyvyyttä.  

– Uusi paikka on käytännössä yhtä lähellä kuin vanhakin. Asioimaan tullaan joka tapauksessa autolla.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, uusi asiointiasema voidaan vihkiä käyttöön syyskuussa 2026.

Fykille Sundholm antaa kiitokset aktiivisuudesta.

– Fykissä tartuttiin hienosti asiaan ja hoidettiin asia ratkaisuhenkisesti maaliin.