sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Visit Forssa Region
 

Forssan seudulla unohtuvat kiire ja ruuhka – rentoudu keskellä kauneinta Hämettä!

Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä, Forssan alueen viisi kuntaa, sijaitsevat kauniin Hämeen sydämessä ja vain tunnin ajomatkan päässä Suomen tärkeimmistä kaupungeista Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Alueella on runsaasti mielenkiintoisia paikkoja, joissa vierailijat voivat tutustua Suomen luontoon ja sen ainutlaatuiseen historiaan, kulttuuriin ja tapahtumiin sekä suomalaiseen vieraanvaraisuuteen parhaimmillaan.

 

Seutukartta

 

Viiden kunnan verran yhdellä reissulla

 

Forssa, menoa ja meininkiä

Forssa, menoa ja meininkiä

Forssan historia alkaa vuodesta 1847, jolloin ruotsalainen Axel Wahren perusti kehruutehtaan Loimijoen rannalle. Tekstiilitehdas kasvoi nopeasti ja liiketoiminta laajeni kehräämisen lisäksi värjäykseen, kutomiseen ja kankaan painantaan.

www.forssa.fi

Uniikki Humppila

Uniikki Humppila

Humppila on pieni, rauhallinen, turvallinen ja idyllinen kunta. Meillä on yhteisöllisyyttä, pienet kodikkaat koulut, uimapaikka keskellä kylää, metsiä vaellettavaksi, peltoja viljeltäväksi, tontteja rakennettavaksi, isoja pihoja kirmattavaksi, ihka uusi päiväkoti rakennettu ja vieläpä urheilu- ja pesäpallokenttäkin.

www.humppila.fi

Jokioinen, historiaa ja tulevaisuutta

Jokioinen, historiaa ja tulevaisuutta

Jokioisilla tarina alkaa maasta ja sen viljelystä. Upea kartano puistoineen ja puutarhoineen muistuttaa menneestä historiasta Jokioisten kunnan keskustassa. Jokioisilta ovat luonnollisesti löytäneet paikkansa Luonnonvarakeskus sekä maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierto.

www.jokioinen.fi

Kahden kansallispuiston Tammela

Kahden kansallispuiston Tammela

Tammela on luonnonkaunis ja idyllinen paikkakunta, joka tunnetaan kansallispuistoistaan, Saaren kansanpuistosta sekä yli 200 järvestään. Kokoisekseen kunnaksi Tammelassa on vilkas kulttuurielämä ja 13 toiminnallista kylää.

www.tammela.fi

Ypäjä, Suomen hevospitäjä

Ypäjä, Suomen hevospitäjä

Noin 2400 asukkaan kunnan halki virtaa Loimijoki, josta levittäytyvät kauniit metsäalueet ja perinteikkäät peltoaukeat. Ypäjän upea luonto, monipuoliset asumisvaihtoehdot ja yhteisöllinen ypäjäläinen arki tarjoavat erinomaiset puitteet niin matkailuun, asumiseen kuin yritystoimintaan.

www.ypaja.fi

 

Tutustu matkailijan oppaaseen

Tutustu matkailijan oppaaseen

Forssan seudun Matkailijan opas 2024 kattaa Forssan, Tammelan, Jokioisten, Humppilan sekä Ypäjän tapahtumia, nähtävyys- ja luontokohteita, aktiviteetteja, kahviloita ja ravintoloita, majoituskohteita ja ostoksia. Esite palvelee suomeksi ja englanniksi.

Oppaan digitaaliseen selailuversioon pääset tästä »

 

Tietoa seudusta

 

9

kesäteatteria

 

46

majoituskohdetta

 

31

laavua ja nuotiopaikkaa

 

428

hevosta

 

Forssan Seutu Somessa FacebookInstagram

 
 
x