Yhteystiedot
fiilis-alasivu.jpg
 
 
 

Ajankohtaista

14.03.2019

Forssa Film Office saa ensimmäisen elokuvan TEEMU NIKIN OHJAAMA NIMBY KUVATAAN FORSSASSA


Forssa Film Office saa ensimmäisen elokuvan
TEEMU NIKIN OHJAAMA NIMBY KUVATAAN FORSSASSA

Elokuvatuotantoja Forssaan houkutteleva Forssa Film Office -hanke on poikinut ensimmäisen koko illan elokuvan. Ohjaaja Teemu Nikki tulee kuvaamaan Forssan seudulle Nimby-nimisen elokuvan. Tuotantoyhtiönä on It’s Alive Films. Elokuvan kuvaukset ovat Forssassa touko-kesäkuussa 2019.

Nimby on lyhenne englanninkielisistä sanoista ”Not in my back yard” eli ei minun takapihallani. Elokuvan teemana on suvaitsevaisten ihmisten keskuudessa vallitseva suvaitsemattomuus.

Tuotantoyhtiö toivoo paikallisia avustajia elokuvaan. Pääosan esittäjät julkaistaan myöhemmin keväällä. Suurin osa avustajapäivistä tapahtuu toukokuun lopulla ja kesäkuun puolella.

– Toivomme, että avustajaksi haluavat ottaisivat jo nyt yhteyttä Forssan Yrityskehitykseen, kehottaa Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen.

Nimby on ohjaaja Teemu Nikin ja tuotantoyhtiö It’s Alive Filmsin neljäs kokopitkä elokuva. Ohjaaja Teemu Nikin Armomurhaaja-elokuva valittiin syksyllä Suomen ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon. Elokuvaa ei kuitenkaan valittu parhaan viiden vieraskielisen elokuvan joukkoon.

Nikki on myös käsikirjoittanut yhdessä tuottaja Jani Pösön kanssa ja ohjannut suosituista nuortensarjoista #lovemilla kolme tuotantokautta sekä Lovemilla-elokuvan ja Sekasin-sarjasta kaksi tuotantokautta. Sarjat löytyvät Yle Areenasta.

ELOKUVATUOTANTOJA HOUKUTELLAAN FORSSAAN

Forssa Film Office käynnistyi viime kesänä. Sen tehtävänä on luoda organisaatio, joka pystyy tuottamaan palveluja erilaisille TV-sarjojen ja elokuvien kuvausryhmille sekä toimimaan linkkinä paikallisten palveluntarjoajien ja tuotantoyhtiöiden välillä.

– It’s Alive Filmsin tuottama Nimby on ensimmäinen elokuva, jossa pääsemme tekemään yhteistyötä. Tämä on aivan mahdottoman hieno juttu, olemme tehneet syksystä asti työtä elokuvan saamiseksi Forssaan, toteaa Jokinen.

Forssa Film Office palvelee tuotantoyhtiöitä, markkinoi seutua kuvauspaikkana, tuo seudulle lisää näkyvyyttä ja samalla myös elinvoimaa.

Hankkeeseen on saatu rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, kansallisista varoista ja alueen kunnilta LounaPlussa ry:n Leader-tukena. Hanketta koordinoi ForssanYrityskehitys Oy.


Lisätietoa: Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen, puhelin 050 342 4902. www.fyk.fi, www.facebook.com/forssanseutu.