Yhteystiedot
fiilis-alasivu.jpg
 
 
 

Ajankohtaista

26.03.2019

Muuttajapalvelu helpottamaan Forssaan työn perässä muuttavia


Muuttajapalvelu helpottaa työn perässä muuttamista

VIIKOSSA ASUNTO FORSSASTA JA HOITOPAIKKA LAPSILLE

Forssan Yrityskehitys, Forssa-Asunnot, Forssan kaupungin työllisyyspalvelut sekä varhaiskasvatus ovat koonneet palvelunsa yhteen vastatakseen paikkakunnalle työn perässä muuttavien tarpeisiin.

– Elämän siirtäminen uudelle paikkakunnalle pitää olla helppoa ja vaivatonta, jotta seudun yritykset saavat rekrytoitua tarpeeksi osaavaa työvoimaa, Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen sanoo.

– Forssan seudun yrityksillä on ollut suhdanteista riippumatta jo pitkään vaikeuksia saada osaajia. Toinen haaste on 20–29-vuotiaiden nuorten siirtyminen korkeakoulujen kautta asumaan kasvukeskuksiin. Näihin asioihin haluamme muutoksen ja muuttajapalvelu on yksi keino, Osaavasti yrityksiin -hankkeen projektipäällikkö Jukka Lidman täydentää.

Muuttajapalvelu lupaa Forssaan työn perässä muuttavalle viikossa asunnon ja lapsille hoitopaikan.

– Lupaamme myös perheenjäsenille viikon kuluessa johtolangan työnhakuun ja työllistymiseen liittyen. Kiinnostuneita neuvomme myös yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Jokinen uskoo, että muuttajapalvelusta on mahdollista saada apua jopa muutamassa päivässä.

– Mietimme ensin, että lupaammeko järjestää asiat yhdessä päivässä. Otimme kuitenkin hieman pelivaraa, jotta pystymme varmasti pitämään lupauksemme.

KAIKKI YHDESTÄ OSOITTEESTA

Muuttajapalvelu on luotu erityisesti kahdesta syystä; yrityksien tueksi helpottamaan rekrytoinneissa sekä seudun muuttotappion kääntämiseksi.

– Palvelusta haluttiin kehittää mahdollisimman yksinkertainen. Sitä varten muuttajapalvelulla on yksi puhelinnumero ja sähköpostiosoite, joihin on helppo ottaa yhteyttä, Jokinen kertoo.

– Muuttajapalvelun kautta kaupunkiin muuttava saa neljän kuukauden ajaksi asunnon puoleen hintaan. Forssaan kesätöihin tuleville yliopisto-opiskelijoille asunto tarjotaan veloituksetta, kertoo Forssa AsunnotOy:n toimitusjohtaja Seppo Hakamäki.

Jokinen kannustaa yrityksiä hyödyntämään muuttajapalvelua ja markkinoimaan sen mahdollisuuksia jo rekrytoinnin yhteydessä. 

– Avun saaminen asioiden järjestelemisessä voi olla juuri se ratkaiseva tekijä, jolla työntekijä saadaan houkuteltua tänne, Jokinen päättää.