Yhteystiedot
fiilis-alasivu.jpg
 
 
 

Ajankohtaista

29.03.2019

KANNA MUOVISI KEKOON! Forssan Yrityskehitys mukana Ylen I love muovi -kampanjassa


Forssan Yrityskehitys mukana Ylen I love muovi -kampanjassa
KANNA MUOVISI KEKOON

Forssan Yrityskehitys osallistuu Yleisradion (YLE) järjestämään I love muovi -kampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on haastaa suomalaiset muovin lajittelun mestareiksi. Huhtikuussa valtakunnallinen I love muovi -kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun.

Muovin lajittelu ei ole monimutkaista, mutta yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus. Tutkimusten mukaan suomalaisten sekajätteestä jopa 70–80 prosenttia voidaan kierrättää. Suomi on kuitenkin eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä.

Yksi pullonkaula ketjussa on lajittelu ja kierrätys. Niiden avulla saadaan ratkaistua monta asiaa. On monesti turhaa ja ympäristöä kuormittavaa polttaa muovia, kun sen arvoa voisi säilyttää lajittelemalla ja kierrättämällä. Kun arvostamme muovia raaka-aineena, emmekä pidä sitä vain jätteenä, alamme kiinnittää huomiota sen käyttöön ja kulutukseen.

FORSSA JA KOKO SUOMI MUKAAN TALKOISIIN

I love muovi -kampanjassa asiantuntija-apuna ovat muun muassa Suomen ympäristökeskus SYKE, Ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima Ry, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Myös kymmenet kunnat ja kaupungit ovat ottaneet haasteen vastaan ja haluavat nostaa pakkausmuovin lajittelun huhtikuun teemaksi. Forssan Yrityskehitys haluaa olla omalta osaltaan viemässä tärkeää viestiä eteenpäin. Yrityskehityksen viestintäkanavissa onkin koko huhtikuun ajan tietoiskuja liittyen muovin kierrätykseen.

Kampanjaan osallistuminen tukee osaltaan myös Yrityskehityksen ja koko Forssan kaupunkiseudun järkivihreyden tavoitetta ottaa kiertotalouden kärkipaikka takaisin. Forssan kaupunkiseudulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittää edelleen korkealle noteerattua bio- ja kiertotalouteen liittyvää yritys-, koulutus- ja tutkimustoimintaansa.

Myös kuluttajien rooli on tärkeä ja kampanja haastaakin mukaansa meistä ihan jokaisen. Kampanja jalkautuu kaikkiin Ylen kanaviin. Tarjolla on tutkittua tietoa muoveista ja niiden kierrätyksestä.

Lisätietoa: Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen, puhelin 050 342 4902. Www.fyk.fi. Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja LinkedINistä.